Патронен празник

   УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ!

Всяка година, с настъпването на пролетта, 49. Основно училище празнува своя патронен празник. В този ден ние отбелязваме рождената дата на Бенито Хуарес – мексикански президент, либерал и реформатор.
Тази година, уви, няма да проведем празника според традицията - с концерт, спортни игри на открито, рисунка на асфалт, кулинарно състезание. Независимо от това, ние няма да пропуснем да го отбележим, макар и по един различен начин: срещайки се в нашите виртуалните класни стаи. Стаи, които създадохме заедно само за ден, и в които започнахме да преподаваме със същия устрем,  с който го правехме доскоро и в сградата на училището.
СКЪПИ УЧИТЕЛИ,
Благодаря Ви за качествата, които проявявате ежедневно и без които не би могъл да се случи процесът на учене, качества, от които децата ни имат нужда.
Благодаря също, че действията Ви в тази екстремна ситуация отново бяха трибуна на високите Ви стандарти, отговорност и професионализъм! Благодаря Ви, че в тези напълно нови, неочаквани условия успяхте да преодолеете техническите неудобства и продължихте, с присъщата си щедрост- на време, емоции и енергия, да раздавате своите знания. С това дадохте изява не само на професионализма си, но и гражданската си и човешка отговорност и сродна с родителската загриженост.
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Искам да изкажа огромната си благодарност към всички Вас, които ни подкрепяте! Вие ни показахте, че ако си подадем ръка в трудни моменти, можем да се справим! Вашата отговорност, ентусиазъм и старание, на които учите и децата си, изпълват каузата ни с ново значение и смисъл!
 
МИЛИ УЧЕНИЦИ,
Благодаря на всеки от вас, че избра нашето училище. Помнете, че не само със забележителните си успехи, но и със своите обикновени, ежедневни действия вие създавате уникалното лице на 49. ОУ пред обществото, с което всички се гордеем!
Благодаря на всички Вас – учители, ученици и родители за положените усилия, чрез които успяхме да посрещнем и вярвам - ще се справим с това изпитание! Нека то се превърне в нашия нов старт към предизвикателствата на развиващия се свят и живота ни заедно!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Яница Милева – директор на 49. ОУ „Бенито Хуарес“