Програма Еразъм плюс

Галерия от снимки: 
49 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "БЕНИТО ХУАРЕС" гр. София

В дните от 18 до 22 април 2016 година, училището беше домакин на наши партньори от 4 други европейски държави по проект на програмата Еразъм плюс, в който 49 ОУ "Бенито Хуарес" се включи през м.октомври миналата година.

Гостите ни останаха впечатлени от топлото посрещане в сградата на училището, където две момичета ги очакваха с питка и шарена сол; от срещите, които им организирахме, за да ги запознаем с нашите традиции; от народните танци, с които децата от 4 клас ги омаяха; от сицилианската тарантела, с която момичетата от 6 клас ги очароваха; от красиво оцветените рисунки на народни носии, които децата от 3 клас им подариха.

Колегите ни от тези страни бяха изненадани и от наличието на басейн в училище, защото такова съоръжение доста рядко може да се види при тях.

Всички свои прекрасни впечатления гостите ни изразиха лично на нас, които ги съпровождахме по време на престоя им, както и пред широката аудитория на ТВ Евроком, в предаването Делници на 21 април. http://eurocom.bg/shows/video/delnici/2935

На специално създадения за международните проекти на 49 училище сайт може да се прочетат подробности около събитието и да се разгледат снимките от различните събития.